Page 4 - Demo
P. 4


                                    4 Kodowanie KoloramiKolorowe narz%u0119dzia do czyszczenia w bran%u017cy spo%u017cywczej wspieraj%u0105 segregacj%u0119 mi%u0119dzy dzia%u0142ami i minimalizuj%u0105 ryzyko krzy%u017cowego  SYSTEM 5S HACCPAnaliza zagro%u017ce%u0144 i krytyczne punkty kontrolne (HACCP) to proaktywne podej%u015bcie do bezpiecze%u0144stwa %u017cywno%u015bci na wszystkich etapach produkcji %u017cywno%u015bci. Obejmuje siedem zasad:%u2022 Analizuj zagro%u017cenia.%u2022 Zidentyfikuj krytyczne punkty kontrolne.%u2022 Ustal krytyczne limity.%u2022 Wprowad%u017a monitorowanie.%u2022 Zaplanuj dzia%u0142ania koryguj%u0105ce.%u2022 Zweryfikuj skuteczno%u015b%u0107 planu.%u2022 Prowad%u017a szczeg%u00f3%u0142ow%u0105 dokumentacj%u0119.Proste kroki na rzecz bezpieczniejszego, czystszego i uporz%u0105dkowanego miejsca pracy, zgodne z HACCP, dla lepszej efektywno%u015bci i zysku:1. Sortowanie %u2013 ustal, kt%u00f3re narz%u0119dzia s%u0105 potrzebne w danym obszarze.2. Set in place %u2013 Ustal w miejscu %u2013 zorganizuj w wyznaczonych strefach kodowanych kolorami.3. Shine %u2013 przeprowadzaj regularne czyszczenie i konserwacj%u0119.4. Standaryzuj %u2013 ustal procedury czyszczenia i konserwacji.5. Sustain %u2013 zapewnij przestrzeganie standard%u00f3w.4Kodowanie kolorami i HACCP
                                
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10